2023-2024 BİLSEM ÖĞRENCİ KAYIT GÜNCELLEME İŞLEMLERİ

Değerli Velilerimiz,

 

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Kayıt Güncelleme işlemlerimiz 25 Ağustos – 8 Eylül 2023 tarihleri arasında 08:30-16:30 saatleri içerisinde merkezimizde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi'nin 12. Maddesi 4. Fıkrasına göre,"BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerin velileri tarafından her yıl eylül ayının ilk haftasının sonuna kadar kayıt güncelleme işlemleri yapılır." denilmektedir. Yine aynı yönergenin 14. maddesinin 3. fıkrasında ise "BİLSEM'e kayıtlı olup kayıt güncelleme döneminde işlem yaptırmayan öğrencilerin BİLSEM ile ilişiği kesilir." denilmektedir.

24.08.2023 3120

 Kayıt Güncelleme İşlemleri İçin:

1.Kayıt bölgemizdeki öğrenciler için önce ÖĞRENCİ KAYIT GÜNCELLEME ÖN BİLGİ FORMU’nu doldurmak için TIKLAYINIZ, sonra bildirilecek randevu zamanında kurumumuza geliniz

2. Veli Muvafakat Belgesi, Aydınlatma Metni için TIKLAYINIZ 

3.Öğrencinizin bilmemizi gerektirecek genel/özel sağlık problemi var ise, bu durumla alakalı açıklamalı bilgi sahibi olacağımız doktor raporunun bir örneği.

Öğrenci Kayıt Güncelleme Açıklaması

Öğrenci Bilsem Numarası, Eğitim Öğretim Döneminde ders programı ve devamsızlık bilgileri https://bilsem.meb.gov.tr/BLSLoginOgr.aspx adresinden görülebilir.

Bu yıl yeni kayıt olan öğrencilerimiz kayıt güncelleme işlemi yaptırmayacaktır.

Gerekli Evrakların Çıktıları Veli Tarafından Çıkarılıp, Eksiksiz Bir Şekilde Doldurularak Dosya içerisinde Kayıt Günü Kurumumuza  Getirilecektir.

Diğer Önemli Açıklamalar; 

Kayıt dönemi içerisinde kayıt evraklarını eksiz olarak teslim ederek yasal işlemlerini tamamlamayan öğrenciler, BİLSEM kayıt hakkından feragat etmiş sayılırlar. Ancak kayıt dönemi tarihleri içinde resmî mazeret belirtilmesi hâlinde bu hüküm uygulanmaz.

 NOT: Öğrencilerimizin sağlıklı iletişim kurabilmek adına kurum ilgili telegram grubuna dahil olması, twitter (@bursabilsem1), instagram (bursabilsem), facebook (bursabilsem) sosyal medya hesaplarını takip etmesini rica ederiz.

 *Kurumumuza devam eden öğrencilerimizin süreçlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için günde 1 kez web sayfamızı kontrol etmenizi öneririz.

*Tüm açıklamalar web sayfamız üzerinden yapılmaktadır. yapılan açıklamaları teyit etmek için kurum telefonlarını meşgul etmemenizi rica ederiz.

Eğitim-öğretim yılı içinde öğrencilerimiz ve Velilerimiz öğrenci durumlarını danışman rehber öğretmenleri aracılığı ile takip edeceğinden danışman rehber öğretmeni ile velilerimizin iletişim halinde olmaları önemlidir.

Eğitim-Öğretim yılı içinde kendisine bilgilendirme mesajı gelmeyen velilerimiz Müdürlüğümüzden telefon numaralarını güncellemelidir.

 

İLETİŞİM İÇİN: bursabilsem@gmail.com