BURSA VAKIF KÜLTÜRÜ MÜZESİ’NDE ANLAMLI SERGİLERİMİZ

Vakıf Kültürü Müzesi’nde “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı, Bilim İnsanlarımız Resim Sergisi” izlenime sunuldu. Vakıf Kültürü Müzesi ile Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nin ortaklaşa hazırladığı sergi2019’un Cumhurbaşkanlığı tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı olarak ilan edilmesinden yola çıkılarak hazırlandı. Sergide öğrenciler, İbni Sina, Farabi, Piri Reis gibi dünyaca tanınmış İslam âlimlerini yaptıkları resimlerin yanında tiyatral bir sunumla konuklara anlattı. Serginin açılışında söz alan Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Reyhanî Akın;“Yazık ki birçoğumuz, Müslüman bilim adamlarının çalışmalarını bilmiyoruz. Hâlbuki tıp alanında, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Astronomide önemli çalışmaların yapıldığı bir gerçektir. Bu bağlamda Müslümanların bilim dünyasına katkıları mahiyetinde onların icâd ve buluşlarının daha iyi anlaşılması ve yeni nesillere aktarılması için bu sergiyi hazırladık” dedi.

İkinci olarak;

“Değerler Eğitimi ve Vakıfların Resimli Hikayeleri Sergisi”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nde Vakıflar Haftası dolayısıyla “Değerler Eğitimi ve Vakıfların Resimli Hikayeleri Sergisi ”   açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışında söz alan BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Reyhani Akan “Geleceği Vakıflar ile resimlerken, vakıf dostu Bursa’dan seslenmek istedik. Öğrencilerimiz resimli hikayeleri ile vakıf kültürünü sonsuza kadar yaşatabilmeyi hedeflediler. Vakıflar Haftasını kutlamada tek amacımız vakıfları öğrenmek değil, vakıfların içindeki değerler eğitimimizi çocuklarımıza kazandırmak, gizli kalmış o zengin anlamları ve kültürü öğrenmek ve öğretmektir” dedi ve sergi de 17 öğrencinin 30 çalışmasının yer aldığını belirtti.

10-05-201910-05-201910-05-201910-05-201910-05-201910-05-201910-05-2019