“GÖÇ VE EMPATİ” KONULU ULUSAL RESİM YARIŞMASI VE ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ

Bursa Göç Tarihi müzesi ile BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığında geleneksel hale getirmeyi amaçladığı ödüllü, konusunu “GÖÇ VE EMPATİ” olarak belirlediği resim yarışmasının birincisini düzenlemektedir.Yarışma, Türkiye genelinde tüm devlet ve özel okulların katılımına açıktır.

INTERNATIONAL ART SHOW THEMED MIGRATION AND EMPATHY BURSA MIGRATION HISTORY MUSEUM AND BTSO KAMİL TOLON SCIENCE AND ARTS CENTER COLLABORATES FOR ART SHOW. VISUAL ARTS TEACHER REYHANİ AKAN COORDINATES THE INTERNATIONAL ART SHOW WHICH FOCUSES ON MIGRATION AND EMPATHY.

07-09-2017

Kültürlerin nesilden nesle aktarılmasında önemli rolü olan müzeler, insanların geçmiş kültürleri arasında bağ kurmayı ve bu bağın sürdürülmesini amaçlamaktadır. Çünkü müzeler, toplumların kültür/sanat hazinelerinden biridir. Bir milletin kültürünün geleceği, geçmişte yaşananların bilinmesine, günümüze taşınmasına ve geleceğe aktarılmasına bağlıdır.

Bu temel amaçlara ek olarak, müzelerin eğitim yönünü de ortaya çıkarmak amacıyla Bursa Göç Tarihi müzesi ile BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığında geleneksel hale getirmeyi amaçladığı ödüllü, konusunu “GÖÇ VE EMPATİ” olarak belirlediği resim yarışmasının birincisini düzenlemektedir.
Yarışma, Türkiye genelinde tüm devlet ve özel okulların katılımına açıktır.
Bu resim yarışması ile gençlerimizin göç kavramını nasıl tanımladıklarını belirlemeyi, öğrencileri göç kavramı ve gerçeği konusunda düşündürmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflemiştir. Ayrıca bu yarışma aracılığı ile sanata meraklı öğrencilerimizi bir araya getirip, öğrencilerimize sanat yoluyla gelişen iletişim becerileri kazandırmayı, sanat yapan öğrencilerimizi desteklemeyi, hayatın içindeki konulara farklı yaklaşımlar göstererek bakabilmeyi ve geleceğin özgür düşünen sanatçı adaylarını bir araya getirmeyi amaçlamıştır.

Detaylı bilgi için tıklayın

Yarışma Formu için tıklayın