RESİM VE MÜZİK SANATLARI İLİŞKİSİ

Merkez öğretmenlerimizden Görsel sanatlar Öğretmeni Reyhani AKAN ve Müzik Öğretmeni Okay DÜVENCİ’ nin birlikte organizasyonu ile öğrencilerimize Resim ve Müzik Workshop/ Atölye Çalışması yapılmaya devam ediliyor.

Etkinliklerde Öğretmenler sahip oldukları deneyimlerini ve sanatsal tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar. Geleneksel Sanatlarımızdan Ebru Sanatı ile Akordiyon Enstrüman Müziğini Anadolu ezgileriyle bir araya getirdik.

Müzik sanatı ve  plastik sanat disiplinleri biraraya gelerek harika çalışmalar yapıldı, sanatın üretim alanlarını genişletip öğrencilere milli, manevi ve estetik boyutta davranışlar kazandırmayı amaçlanmıştır. Müzikte resimsel değerler bulunabilirken, resimde de müzikal ifadeler, kompozisyon renk ve biçim olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu ortak çalışma ile müzik ve resim sanatları arasındaki ilişkinin sunulması hedeflenmiştir. Bunu yaparken öğrenciler sanat eserlerinden örnekleri incelemiş ve çalışmalar yapmışlardır. Disiplinler arasındaki sanatsal, kültürel ve estetik ilişkiler irdelenmiştir. Müzik ve resim arasındaki ilişkinin geçmişten bugüne halen devam etmekte olduğu sunulmuş ve sanat disiplinlerinin birbirleri üzerindeki etkilerinin boyutları vurgulanmıştır. Bu etkinlikler ile BİLSEM farkı tekrar ortaya koyulmuş  ve öğrenciler atölye çalışmaları ile kaliteli zaman geçirmektedirler. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize performanslarından dolayı BİLSEM AİLESİ olarak03-03-201803-03-2018 teşekkür ediyoruz.