ZEYTİN DALI RESİM SERGİSİ 16-22 NİSAN TARİHLERİNDE KENT MEYDANI AVM´DE ! ! !

ZEYTİN DALI RESİM SERGİSİ

Bursa BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Görsel Sanatlar Öğretmeni Reyhani Akan Sanat Atölyesi öğrencileriyle “Zeytin Dalı” konulu resim sergisi açıyor.

"Zeytin Dalı" başlığı altında açtığımız resim sergisiyle özel yetenekli öğrencilerimizi sanatsal dil yoluyla milli ve manevi değerlerimiz konusunda bilinçlendirerek değerler eğitimi bağlamında onlara güzel davranışlar kazandırmayı hedefledik.

Kuran-ı Kerim’de adı geçen altı meyveden biri olan zeytin; dalıyla, rengiyle, yağıyla, insanlığa katkıları ve çağrıştırdıklarıyla oldukça derin manalar yüklüdür. Tarihte kutsallığın, bolluğun, bilgeliğin ve sağlığın sembolü sayılan zeytin ağacı; beyaz bir güvercinin, Hz. Nuh´un gemisine tufan sonrası canlılık belirtisi olarak, ağzında zeytin dalı ile dönmesi nedeniyle yüzyıllardır barışın simgesi kabul ediliyor. Ayrıca Kudüs Zeytin Dağı ve Zeytin Dalı ile simgelenmiştir ve günümüzde Afrin Harekâtı’na ´Zeytin Dalı´ adının verilmiş olması Zeytin Dalının hala ilk günkü gibi önemini koruduğunu göstermektedir.

Her çocuk özeldir diyerek başladığımız resim sergisi projemizde gelenekselden moderne düşsel bir yolculuğa çıktık öğrencilerimle. Farklılıkların zenginliğiyle dostluklara ve barışa yelken açtık, köprüler kurduk gönülden gönüle. Gittiğimiz yollarda izler bulmayı, geçerken kendimizden izler bırakmayı hedefledik bu sergimizde. Konsept olarak  Zeytin Dalı olarak belirlenen Resim sergimiz 2017-2018 eğitim öğretim yılı görsel sanatlar dersi etkinliklerinde öğrencilerimizin farklı tekniklerde yaptığı çalışmaları kapsamaktadır. 21 öğrencimizin yaptığı farklı tekniklerdeki eserlerden seçilerek bu sergi oluşturuldu. Çocuklarımızla birlikte büyük emeklerle hazırladığımız etkinliğimizi siz sanat severlere sunmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

Sergi Süresi: 16-22 Nisan 2018

Yer: Bursa Kent Meydanı AVM