Göç Tarihi Müzesinde ‘leylek’ konferansı ve müze gezisi

Göç Tarihi Müzesi’nde ‘leylek’ konferansı ve müze gezileri

Leyleklerin göç yollarında karşılaştığı problemler ve Eskikaraağaç köyü, hayvan hakları gününde düzenlenen konferansta tartışıldı.

4 Ekim Hayvanları Koruma günü etkinlikleri çerçevesinde Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde ‘’Leyleklerin Göç Yolları, Karşılaştığı Problemler ve Eskikaraağaç Leylek Köyü’nün Rolü’’ başlığında bir konferans düzenlendi. Uluabat Kuş Gözlemevi’nden Leylek Dostu Köyler Projesi’nin mimarları Prof. Dr. İsmet Arıcı, Ziraat Mühendisi Franziska Arıcı ile Eskikaraağaç Köyü Muhtarı Rıdvan Çetin’in panelist olarak katıldığı konferansta Bursa’daki leylek popülâsyonu üzerinden hayvan haklarına dikkat çekildi.

Öğrencilerimiz ayrıca; Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Bursa Göç Tarihi Müzesi, Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’ ni gezerek tarihi ve kültürel değerlerimizi daha yakından tanıdılar.

Konferansı BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi ile Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi ilk ve ortaokul öğrencilerinin de ilgiyle takip ettiler. BİLSEM ayağında etkinliği organize eden Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Reyhani AKAN başta olmak üzere, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehpiker DUMAN, Matematik Öğretnmeni Bahriye Eda YAĞMUR, İngilizce Öğretmeni Nermin KALINDIVAR, Coğrafya Öğretmeni Muhterem HATIL’a, öğrencilerimize, velilerimize ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

11-10-201811-10-2018