BİLSEM YAZ OKULU BAŞLIYOR

BİLSEM YAZ OKULU BAŞLIYOR

06.06.2023 381

12-06-2023






















2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM) YAZ OKULU DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ 

İŞLEMLER

YAZDÖNEMİ

KURSLARI

     

     BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme Yetiştirme Kurs Merkezi 

     başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.

 

22-28 Mayıs 2023

 


BİLSEM Öğretmenbaşvurularınınalınması ve onaylanması

 

  29 Mayıs

4 Haziran 2023

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alacak idareci ve öğretmenlerin bilgilerinin il milli eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilmesi

05-11 Haziran 2023

     *Öğrenci başvurularının alınması.

                                  12-18 Haziran 2023

BİLSEM Yaz Okulu atölye/dersliklerin öğrenci listeleri/gruplarınınoluşturulması, e-Kurs modülünün açılarak veri girişlerinin yapılması

19-25 Haziran 2023

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarınbaşlaması.

3 Temmuz 2023

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıntamamlanması.

13 Ağustos 2023


GENEL ESASLAR

      Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ile genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencilerinden; 2 inci ve 12 nci sınıflar dâhil bu aralıkta öğrenim gören öğrenciler başvurabilir. BYO kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılabilir.

    Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin velileri tarafından BYO kurs merkezi müdürlüğüne bu kılavuzda yayınlanan takvim doğrultusunda şahsen kurs başvurusu yapılır.(Ek:4 BYO Kursu Öğrenci Başvuru Formu).Başvuru sırasında velilerin öğrencinin kimlik bilgilerini ibraz etmesi zorunludur. Öğrenciler BYO kurs merkezince belirlenen atölye/derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

     BYO kursları 2022-2023 eğitim öğretim yılı esas alınarak 2.sınıf ve 12.sınıf dâhil bu sınıflar aralığında bulunan tüm örgün (özel öğretim kurumları dâhil) eğitim gören öğren cilere açılabilir. BYO kurslarına başvurular BYO kurs merkezi olan BİLSEM müdürlüklerine kursa katılmak isteyen öğrencinin velisi tarafından şahsen yapılır.

     Bir öğrenci en fazla 2 farklı atölye/dersten BYO kursuna müracaat edebilir. Başvuruda öğrenci velisi tarafından Ek:4 BYO Kursu Öğrenci Başvuru Formu doldurulur ve formla birlikte istenilen belgelerle BYO kurs merkezine teslim edilir. BYO kurs merkezlerince bu kılavuzda yayınlanan takvimde belirtilen tarihler dışında öğrenci başvurusu alınmaz. BYO kurslarında derslik/atölyelerinin tam kapasiteyle hizmet vermesi esastır.

      BYO’da bir atölye/derslikte günlük bir grup için 2, dört ayrı grup için 8 saat kurs planlanabilir. Bir grup için BYO kurslarında bir atölye/derslik süresi haftalık 4 saat, toplamda 6 hafta ve 24 saattir. Bir öğrenci en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan BYO kursuna devam edebilir. Haftalık 8, toplamda ise 48 saat BYO kursuna katılabilir. BYO kurslarında bir öğrenci günlük en fazla 4 saat atölye/derse katılabilecektir. BYO kurslarının; hafta içi ve cumartesi yapılması esastır. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır. BYO kurslarına kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/3’ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı atölye/dersten kurs kaydı silinir.