BTSO KAMİL TOLON BİLİM ve SANAT MERKEZİ ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ PROJESİNDE

10.05.2023 108

Okulumuz öğretmenlerinden Nazife DİKMEN’in danışmanlığını yaptığı ve kurucu ortak Azerbaycan'dan Samire İSMAYİLOVA'nın üstlendiği Avrupa ortaklı olarak kurulan Çocuk Sanat Atölyesi eTwinning Projesi çalışmalarına şubat ayı sonu itibariyle başladı. Okulumuzda yürütülen projede Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan 2 öğretmen ve 100 öğrenci katılım sağlamaktadır. Projemiz 6-11 yaş aralığındaki çocukların çalışma alanına sahiptir. Resim çocuklar için kendini ifade etme biçimidir. Resim yapmanın çocuklar üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güvenin artması gibi birçok olumlu etkisi vardır. Küçük yaşlarda resim sanatı ile tanışan çocuklar kendilerini keşfetme sürecinde resmin birçok faydasını görebilirler.

Bu amaçlarla kurulan Çocuk Sanat Atölyesi; çocuklar için temel tekniklerini vererek, nasıl resim yapılır? Kompozisyon nasıl oluşturulur? Renklerin gücünü kâğıda nasıl yansıtabiliriz? gibi soruların cevabını bularak kendilerini geliştirmelerine imkân tanımaktadır.

10-05-202310-05-2023