BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi

May

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı 2019-2020 çağrı döneminde desteklenmesine karar verilen okul listeleri arasında kurumumuzun adı da var.

20-05-2020

May

Ülkemizdeki tüm BİLSEM'lerde toplam 482 proje arasından kurumumuza ait toplam 8 projeden "İnsanlık Yararına Teknoloji Kategorisi"nde 5, "Çevre ve Enerji Teknolojileri Kategorisi"nde de 3 projemiz ön değerlendirme aşamasını geçmiştir. Bu başarıda emekleri geçen öğretmenlerimizden Ahmet ŞAHAN, Şenay UÇAR ve Utku Uğur ÖZDEMİR'e teşekkür ediyoruz.

May

Salgın sürecinde devam eden faaliyetler hakkında öğretmenlerimizle bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla toplantımızı gerçekleştirdik.

May

Fen bilgisi öğretmenimiz Gülsüm KASA GÜNEY rehberliğinde çalışan öğrencilerimiz birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarttı. Öğrencilerimizin çalışmalarını aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Çalışmalarını bizlerle paylaşan öğrencilerimize ve danışman öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Veli ya da öğretmen olarak özel yetenekli öğrencilerimizden en üst performansı bekleyebiliyoruz. Kurumumuz psikolojik danışmanı Dr. İlkay GÜNER EŞERLER, yaptığımız tüm işlerde mükemmele ulaşma çabasını değerlendirdi. Aşağıdaki linkten öğretmenimizin yeni makalesine ulaşabilirsiniz.

Nis

POLİS HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA EMNİYET GÜÇLERİ İÇİN BİLİM VE SANAT MERKEZİ TARAFINDAN ÜRETİLEN YÜZ KORUYUCU SİPERLER İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZE TESLİM EDİLDİ

Nis

Psikolojik danışmanlarımızdan Dr. İlkay GÜNER EŞERLER'in sizler için kaleme aldığı ikinci yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Şimdi sözü fazla uzatmadan sizleri öğretmenimizle başbaşa bırakalım.

Nis

Merkezimizde 3 Boyutlu yazicilarla üretilen yüz koruyucu siper maskelerden Yüksek ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Dogum ve Cocuk Hastaliklari Hemotoloji ve Onkoloji Klinigi icin 40 adet, Cocuk Acil icin de 40 adet olmak üzere toplam 80 adet daha teslim edildi.

Nis

Sosyal etkileşimin minimum seviyede tutulduğu bugünlerde veliler olarak üzerimize düşen sorumluluklarımız birhayli fazla. Kurumumuz psikolojik danışmanları Dr. İlkay GÜNER EŞERLER ve Yaşar DİLBER. sizler için farklı kaynakları derleyerek zengin bir içeriği kullanıma sunuyor. Ayrıca öğretmenlerimiz kendi kaleme aldıkları makalelerle çocuklarınıza yardımcı olacak önerilerde bulunuyor. Aşağıdaki linklerde farklı yaş gruplarında yer alan öğrenciler için kullanabileceğiniz kaynaklar ve öğretmenlerimizin makaleleri sunulmaktadır.

Nis

BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi olarak 3d yazıcı ile ürettiğimiz yüz koruyucu siper maskeleri sağlık çalışanlarımız ile paylaşmaya devam ediyoruz. Sıradaki hastane Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastesi oldu. Hazırladığımız 15 siper maskeyi kendilerine teslim ettik. Bu zorlu süreçte fedakarca çalışan hekim, hemşire ve diğer sağlık personeline kolaylıklar dileriz.

Mrt

TÜBİTAK tarafından 51.si düzenlenen  Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerinde kurumumuz 3 proje ile temsil ediliyor.

Norveçten selam var.

Mrt

Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi eğitim birimi tarafından kurumumuzda yangın eğitimi verildi.

Şbt

Merkezimiz psikolojik danışmanları, öğrencilerimizle bir grup etkinliği daha gerçekleştirdi.